Cercar en aquest blog

29 de des. 2010

Lekue estoig de vapor

Una meravella de la teconologia asiliconada el estoig de vapor de Lékué!
Per a persones soles, pocs fogons i poc control del que hi ha a la nevera és un gran invent!!!!a més es cuina amb molt poc temps al micro, ja us aniré posant apanyus que jo he fet però per a qui no el conegui jo ara el considero IM-PRESCINDIBLE.. i més cosetes bones... s'embruta molt poc!

A la pàgina de la marca hi ha receptes per si voleu començar a practicar:
http://www.lekue.es/presentacionNutricional.php

Apa salut, bon profit i bons aliments!!sitos

27 de des. 2010

Pollo amb salsa teriyaki

Holas!!

l'altre dia amb part dels wapis vaig practicar les receptes que em van donar a Casa Elizalde i que tan bons resultats estan donant!!la veritat és que són molt senzilles i un cop tens els artilugios (leáse potingues que s'han de comprar a superasiàtics... això donarà per una altra entrada) és bufar i fer pompolles..

Aquí va la primera que va demanar la Laiona, va por ustedeees!

Ingredients:
  • 1 cuixa de pollo
Per la salsa:
  • 2 cullerades grans de salsa de soja
  • 1 cullerada de Mirin (comprar a super asiàtic)
  • 1 cullerada de sucre
  • una mica de suc de gingebre (paraula difícil de pronunciar en la meva boca, però que s'obté pelant l'arrel, un tros petit, ratllant-la i esprement-la amb la mà sobre la resta de la barreja)
En cas de fer més quantitat només cal multiplicar ingredients!

Manos a la obra:

Primer barrejar tots els ingredients de la salsa intentant dissoldre el sucre. Posar el pollastre a macerar en aquesta barreja fent petits forats a la pell. Ho tindrem en la salsa mínim 20 minuts.
Un cop passat el temps, traiem el pollo i reservem la salsa. En una paella amb una mica d'oli saltem la cuixa primer per la part de la pell (no posar sal!), quan estigui daurada hi donem la volta i afegim la salsa que havíem reservat.
Coem a foc lent fins que s'espessi la salsa i quedi cuita la carn.
Un cop apagat el foc filetegem el pollastre i el posem en un plat amb la salsa per sobre i.... a menjar!!!

Aquí teniu la foto del resultat final, no massa bona perquè teníem gana i no vam poder/voler fer d'artistes...
Bon profit, salut i bon aliments!sitos

24 de des. 2010

GON NADAL!!!

En breu vindran les receptes japitas practiques l'altre dia via wapis, però mentre us desitjo molt bon nadal i molt purpurina als somriures!!


Sitos, bon profit i bons aliments!!!

21 de des. 2010

Coliflor amb beixamel i xips de carxofa

Holas!

aquest platet el vaig fer fa uns dies i m'encanta!és bastant 'socorrido' i més diver que menjar la coliflor bullida o saltada (que amb allets i pebre vermell també està boníssima).

Segur que hi ha millors maneres i crec aniré experimentant en posar-hi diferents formatges per exemple o fer farcellets... de moment vaig optar per posar-hi uns xips de carxofa per contrastar textures, i només en mitja horeta de cuina a 2 fogons no va quedar gens malament!


Ingredients:
  • Coliflor
  • Patates si es vol
  • Oli
  • Farina
  • Llet
  • Mantega o margarina
  • Nou moscada
  • Sal
  • Pebre
  • Pernil dolç o cansalada
  • Ceba
  • Formatge rallat
  • 1 carxofa
 Manos a la obra:

Primer de tot bullim la coliflor amb aigua amb sal y unes gotetes d'oli. Diuen que posant molla de pa no fa olor...jo opto per obrir la finestra. Amb 10 minutejos estarà perfecte, però punxem per veure si està tova sense desfer-se.
Mentre en una paelleta posem una mica de mantega amb ceba ratllada. Quan agafi coloret es posa una cullerada de farina i removem (jo amb cullera de fusta... no sé ben bé perquè...) i afegim la llet removent per a que no es facin grumolls fins que es vagi espessint i fent la beixamel. Mentre esteu en faena hi afegiu un polsim de sal, pebre i una pizquita de nou moscada.
Un cop apagat el foc, posem en una safata la coliflor ben escorreguda i la cobrim amb la beixamel. Per sobre una bona quantitat de formatge, el pernilet o cansalada i unes boletes de mantega. Qui tingui forn ho podrà gratinar allí, en el meu cas vaig haver de recórrer al gratinador del micro.
Mentre s'està gratinant es neteja la carxofa traient les fulles més verdes, les puntes i el tall, i la laminem. Després la fregim amb abundant oli calent i les escorrem en paper de cuina posant-hi sal.
Ara només queda treure la coliflor gratinada i posar-hi al damunt les carxofes... i a taula!!

Bon profit, salut i bons aliments!sitos

17 de des. 2010

l'horta Gimenez-Ferrer

Ahir vaig tenir vaig tenir visita progenitora i a banda de la seva presència escènica em van regalar productos de la huerta, delícies recollides als seus arbres de Calafell abonats a base de il·lusió, carinyo, visites varies, admiracions diverses i lennytifes.

Aprofitant que estaven aquí i amb la càmera nova els vaig fer servir de 'pinches' i vam fer unes fotitos la mar de ricas mmm, les taronges i llimones són precioses, semblen de joguina, i llàstima que no es pugui transmetre l'olor perquè en fan molta i bona. Així que ja sabeu si voleu a villa sita n'hi ha un cabàs!


Bon profit, salut i bons aliments!

sitos

15 de des. 2010

De tapes per Barcelona

Holas!

avui llegint el diari, que no només mirant les fotos... he fet una troballa!!resulta que la ciutat comtal té una rutilla de tapes durant una setmana amb preus especials, platillos per l'ocasió i circuit amb mapa i tot! Anys i panys queixant-nos de la falta de implantació del canya-tapa a les catalunyes i resulta que una mica i ens passa de llarg... és fins diumenge!

Jo de moment no n'he provat cap però no penso perdre pistonada per conèixer llocs nous a bon preu (les tapes tenen un preu a tots els establiments de 2,40€, així que com a mínim me'n podré permetre una abans de cobrar la paga), ja us explicaré que tal però si podeu aprofitar-ho també podeu comentar la vostra experiència.

Us adjunto l'enllaç per a que hi feu un cop d'ull:
http://www.detapesperbarcelona.es/TAPES2/

Apa doncs bon profit, salut i bons aliments!

Sitos

11 de des. 2010

Pastelet de pastanaga

Holas!!

ja està aquí ja arriba el pastelet tictititictic... M'estrenoooo!!M'estreno amb la primera recepta que vaig trobar a un blog que m'encanta, aix quins nervis...
http://mylittlethings.com/2009/04/en-estos-momentos-mi-preferido.html


Originàriament la meva voluntat de reproduir aquest curiós i poc conegut postre prové d'una cafeteria ben a propet de casa meva, Vreneli a Rius i Taulet, un dia el Gito me la va presentar i a partir d'aquí hi he passat moltes vegades i he fet d'amfitriona per propis i estranys. Entre galetes casolanes, pastissos i sucs antigripals enseguida em vaig fixar en 2 delícies que són sens dubte les meves prefes: el pastís de plàtan i xoco i el de pastanaga.

Així que com anava a Villa Giménez per celebrar el cumple i allí tenen un preciós forn em vaig decidir per sorprendre a l'audiència que donava ben poc per un pastís pastanaguero... El resultat final... cap intoxicació, alguna cara de sorpresa, algun apunt per millorar però molt bona acollida i un bon regust abans del cafè!!mmm

Podeu llegir la recepta al enllaç però us explico com i amb què el vaig fer:

Ingredients:

130 gr.mantega
200 gr.sucre moreno
Una mica de canyella en pols
Un polsim de nou moscada ratllada
3 cullerades grans de llet
2 ous batuts
170 gr. de de pastanaga ratllada (resultat de 3 o 4 pelades)
50 gr. d'anous
200 gr. de farina integral
3 culleretes de llevat en pols
un polsim de sal
Pel 'glassejat':
200 gr. formatge tipus philadelphia
50 gr. sucre glass
2 cullerades de nata líquida
Manos a la obra:
Fondre la mantega al micro (en funció descongelar) fins que quedi totalment líquida.
Barrejar en un bol la mantega fosa, la canyella, la nou moscada, la pastanaga ratllada, el sucre i els ous batuts, removent fins que quedi una massa.
Després tamitzar (leáse utilitzar un colador de reixa per a que no quedin grumolls) la farina amb el llevat i la sal, afegint-ho a la barreja anterior.
Després de remoure bé hi posem també les anous que haurem 'matxacat' abans en un morter.
Finalment per fer-lo més suau hi afegim la llet.
Un cop feta la massa preparem el motllo untant-lo amb una mica de mantega i farina per a que no s'enganxi. Ben barnitzat només queda bolcar la barreja i al forn!
El forn el precalentarem a 180º (només per sota) i un cop hi posem la creació l'hem de deixar 1 horeta, comprovant que estigui cuit amb un punxó, si surt net... LISTO... el deixem refredar.
Per fer-lo com el del Vreneli vaig decidir glassejar-lo amb els ingredients que us he posat més amunt, només cal barrejar-los tots fins que quedi una crema i estendre per sobre el pastís. He de dir que segons el meu germà aquesta capa va quedar més tova que el original, així que el proper cop provaré de posar-lo una estona a la nevera perquè faci com una 'costra'...


Demà assajaré aquest pastisset a la minimansión amb recursos limitats, així que el provaré com queda al micro per portar-lo a la feina dilluns.

Bé, res més, ja em direu que us sembla... BON PROFIT!

salut i bons aliments!

9 de des. 2010

Som-hi!

Ha portat uns dies però això ja està fet!!!molt lluny del projecte inicial i comptant amb les limitacions de les meves habilitats informàtiques crec que ha quedat 'apanyau' i sinó ja s'anirà millorant...

Bé, us explico una mica com anirà tot això. Com els meus intents de crear categories no han obtingut tot l'èxit que esperava he optat per seleccionar 5 grans etiquetes que seran els grans blocs d'idees més o menys estructurades que aniré recollint. And the winners are:
  • Fogons: les receptilles que van sorgint dels meus 2 fogonets.
  • Rebost: tots aquells estris, tendes, productes i demés que m'acompanyen i em faciliten la tasca.
  • Racons: restaurants, bars, tavernes, cases d'amics/gues i tot lloc descobert on em posen un plat a taula.
  • Sobretaula: acudits, temes de conversa, histories de vida, mons paral·lels i demés perles que sorgeixen davant el menjar.
  • Flaires: músiques, llibres, somriures de fons, fotografies i altres que il·lustren i inspiren a la cuina.
Sísí doncs aquest és l'esquelet bàsic, la resta ja s'anirà descobrint/improvisant però avanço que properament penjaré les receptes dels pastissets cumpleanyeros que tant èxit van tenir... mmmm.

Per la resta animeu-vos a participar/proposar/suggerir/cantar/ballar/escriure/cridar/riure/callar... a veure si aconseguim que aquest sigui un espai amb purpurina!

Apa fins aviat!!!salut i bons aliments!