Cercar en aquest blog

15 de març 2011

Rollets de porc amb alfàbrega al lekué

Holas!

atenció a l'apanyu que he fet avui i crec que segur repetiré perquè ha quedat bo i té un gust diferent i refrescant, i és un exemple més del gran invent del estoig de Lekué que faig servir mooolt. Aquesta és una idea que la podeu modificar al vostre antoju... imaginació al poder!

Aquí teniu el resultat:



Ingredients
  • Filets de llom de porc
  • Formatge ratllat
  • Mig carbassó
  • Un quart de ceba
  • 1 patata
  • Sal
  • Alfàbrega
  • Oli

Manos a la obra:

En primer lloc pelem la patata i la tallem ben fina, posant-la al fons del estoig amb un pòlsim de sal i un raig d'oli. Tanquem el recipient i a màxima potència al micro durant aproximadament 3 minuts (també es pot fer al forn pels afortunats que en tinguin..).
Mentre, agafem cada tros de llom de porc i els aplanem amb un ganivet, cullera de fusta, ampolla de vi bo.. el que tingueu a mà. Un cop ben planet el salem i posem alfàbrega esmicolada o en pasta, amb mitja cullerada petita n'hi ha prou.
Un cop revestit, quasi en el extrem superior (cal deixar una franja per poder-lo enrotllar bé) posem uns trocets de carbassó en cru laminat i un parell de làmines de ceba. A sobre una mica de formatge ratllat i ja podem enrotllar amb gràcia i salero.
Quan tinguem el canutillo fet només cal assegurar el valuós contingut amb un escuradents a cada extrem.
Repetim l'operació amb tots els filets de llom.
Tan bon punt soni el piticling del micro amb les patates, obrim l'estoig per comprovar que estiguin tendres i situem els canutillos a sobre regant amb rajolinet d'oli.
Tanquem l'estoig i el posem a màxima potència entre 1,5 i 2 minuts, i ja està llest!!



Salut, gon profit i gons aliments!Sitos

13 de març 2011

Black Cake al micro

Holas!

aquí ve un dels èxits de la temporada, un pastís de xocolata ràpid i molt bo ideal per esmorzars, berenars i visites imprevistes.

La recepta la vaig agafar de: http://www.directoalpaladar.com/postres/black-cake-al-microondas-receta  però jo no vaig posar licor i vaig reduir els ingredients a la meitat perquè la coveta no es converteixi en la fàbrica de xocolate. Ja us he dit que m'encanta aquesta pàgina...

El resultat és aquest:



Ingredients:
  • 75 gr de xocolata negra fondant
  • 60 gr de mantega o margarina
  • 60 gr de sucre
  • 25 gr de farina
  • 2 ous
Manos a la obra:

Fondre la xocolata amb la mantega al micro en funció descongelar, en uns 4 minutets estarà llest, però aneu remenant fins que agafi una textura de crema.

En un recipient posar la xocolata desfeta i tota la resta d'ingredients (jo la farina la tamitzo una mica i vaig afegir un polsim de llevat de sobre) i barrejar bé amb unes barilles fins que quedi una massa cremosa i homogènia.

Preparar el recipient per coure el pastís arrebossant amb mantega i farina per a que no s'enganxi. Com no vaig fer massa quantitat amb un tupper mitjà en vaig tenir prou, ja que si és un recipient massa gran toca amb les parets del micro i al no rodar no queda ben cuit.

Un cop tenim llest el recipient només cal afegir la massa i posar-ho al micro a màxima potència 2 minuts (vaig reduir el temps de cocció de la recepta original perquè hi ha la meitat d'ingredients i si ens passem queda dur com una pedra...). Un cop soni el piticlin del micro el deixem reposar a dins uns 5 minuts i tornem a engegar a màxima potència 1,5 minuts més aproximadament.

Per comprovar si està fet, enfonsem un escuradents i si surt net ja es pot emplatar!!Fàcilisssim i molt bo!

Jo en aquest cas no vaig preparar cap cobertura perquè era per acompanyar els cafès, però si voleu vestir-ho més per ocasions especials podeu fer una cobertura de xocolata blanca per exemple...

Apa, salut, gon profit i bons aliments!Sitos

7 de març 2011

Espàrrecs gratinats amb maionesa al micro

Holas!

inspirada en aquesta recepta: http://www.mercadocalabajio.com/2009/04/esparragos-gratinados-con-mayonesa.html vaig apanyar una llauna d'espàrrecs blancs que tenia a casa esperant la visita de les nenes a la coveta.

Era arriscat el tema de gratinar la maionesa però com qui no arrisca no pisca... aquí teniu el resultat en una foto d'última hora i de poca qualitat



Ingredients:
  • una llauna d'espàrrecs blanc grans
  • Tomàquet fregit de qualitat
  • Maionesa de pot
  • Formatge parmesà
  • oli
  • sal i pebre
  • Jo vaig afegir 4 xampinyons laminats que tenia rondant per la nevera

Manos a la obra:

En primer lloc cal escórrer bé els espàrrecs mentre afegim en una safata apta per micro un fons de la salsa de tomàquet. Sobre aquest llitet vermell salpebrat i posem els espàrrecs, a sobre els xampis laminats i ben nets salpebrats, i coronem amb una bona capa de maionesa i formatge parmesà ratllat a dalt de tot.

Al no tenir forn la solució era obvia... uns 7 minuts de grill al micro i ja està llest!!

Gon profit, salut i bons aliments!
Sitos