Cercar en aquest blog

28 d’oct. 2011

Tealosophy

Holas!
De visita obligada per visitants i visitantas que venen a la coveta és una deliciosa i coquetuel·la botiga de tes al carrer Bonavista: http://www.tealosophy.com/esp/esp.html

Quan el solet regna les ganes de cuinar escassegen, així que les receptes les tinc una mica oblidades, però per a que alimenteu l'esperit i l'ànima us deixo aquest recurs, que pot ser una bona porta on picar per fer un regal original.



Jo especialment adoro la infusió Calm que és digestiva i relaxant amb molt aroma... diuen que és precisament la que té més èxit!

Gon profit, salut i bons aliments!Sitos

22 d’oct. 2011

demostració thermomix

Holas!!

fa uns dies van venir a fer-me la demostració de thermomix i em va encantaaaar!!tant per veure en vivo y directo que era aquest misteriós instrument que té mooltes possibilitats com per les delícies que vam preparar...



Ratlla, tritura, pica, amassa, cuina.... i sense embrutar!!! crec que aquest no serà l'últim post sobre aquest enginy....

Us recomano fer la demostració, que no t'obliga a res, i t'obre els ulls i t'omple la panxa i la nevera... només cal comprar els ingredients que t'indiquen i guardar la gana per després de les 2 hores aproximadament que dura la visita a la teva pròpia cuina.

Si algú està interessat i no sap a quina porta trucar em podeu dir cosetes per aquí i us passo el contacte!

Salut!gon profit i gons aliments!Sitos dissabtencs

15 d’oct. 2011

Mercat de Mercats 2011

Holas!

a qui pugui interessar... a partir del 21 d'octubre s'inaugura un espai per uns dies on es desenvoluparan activitats gastronòmiques i tastets de vins i licors espiritosos per tal de promoure els mercats de la ciutat.

És la segona edició i s'agruparà a l'avinguda de la catedral i l'avinguda Francesc Cambó.



Si voleu consultar el programa d'activitats i els preus pels tasts (gran apreciada informació!) podeu accedir al seu blog:
http://mercatdemercats.wordpress.com/

Jo espero poder-me passar per l'aula gastrònomica on ja s'han confirmat lluents noms...

Salut!gon profit i gons aliments!!sitos

12 d’oct. 2011

Lasanya de ricotta i més

Holas!

aquí va una recepta d'un dels meus menjars prefes... la poso aproximada perquè sempre vaig improvitsant una mica en funció del que hi ha a la nevera... però si sou persones fredes i calculadores podeu copiar la recepta en la que em vaig inspirar: http://tureceta.wordpress.com/2010/03/31/lasana-de-ricota-jamon-y-muzarella/

Això sí la Sita recomana el desmelene al ritme d'alguna bona música buscant nous ingredients!jo vaig afegir carbassó i xampinyons a la recepta.. així que imaginació al poder!!És un plat ideal per deixar preparat i només gratinar abans de començar l'àpat.



Ingredients
  • pasta de lasanya o canelons (jo vaig utilitzar la ràpida que no cal bullir només submergir en aigua calenta)
  • 250gr ricotta
  • salsa de tomàquet (jo en vaig fer servir una feta per mi, casolana, casolana oiga! amb uns tocs d'alfàbrega)
  • 2 llesques de pernil dolç
  • Una safata de xampinyons
  • Un carbassó
  • Formatge ratllat per gratinar
  • Nou moscada
  • Nous (unes 8 pelades)
  • Salsa beixamel (feu-ne una suau amb mantega, farina i llet)
Manos a la obra:

Mentre deixem a remull la pasta o la bullim (seguiu les indicacions del fabricant) cal preparar els ingredients de les diferents capes, com jo en vaig fer 3, són 3 passes diferenciades que podeu anar fent simultàniament si sou de moviments ràpids i cuidasos.
  1. Rentar i laminar els xampinyons i sofregir-los en una paella amb una mica d'all, sal i pebre. Un cop fets, escorre'ls i reservar.
  2. En un recipient barrejar el formatge ricotta amb les nous tallades a trocets ben petits (les podeu passar pel morter si voleu), un cop barrejat afegiu sal, pebre i un polsim de nou moscada, i reserveu.
  3. Tallar el carbassó a làmines i fer a la brasa fins que quedi tendre amb una mica de sal (jo vaig fer-lo d'aquesta manera per donar més contrastos de textures però si voleu el podeu fregir).
Un cop fet tot això, que porta una mica de temps així que paciència i somriures, agafem un recipient rectangular apte pel forn i al fons de tot posem una capa de pasta, a sobre repartim els xampinyons (pas 1) i tornem a posar pasta de lasanya.
Sobre aquesta pasta jo vaig posar el pernil dolç i per sobre la barreja de ricotta (pas 2) i una altra capa de pasta de lasanya.
La darrera fase és la del carbassó amb la salsa de tomàquet (pas 3) i tanquem la creació amb una capa més de pasta amb beixamel per sobre i formatge ratllat.
Ara només queda gratinar al forn amb unes nous de mantega i menjar amb gust i bona companyia...



Gon profit, salut i gons aliments!Sitos