Cercar en aquest blog

27 de nov. 2011

Bistronou i descobriment de restaurants

Holas!

primer de tot agrair les respostes al megaconcurs jeje, i per ser justa i com m'han encantat ambdues dos respostes, les premio les 2!!Marta i Carme esteu convidades a un soparet a villa Sita!

Bé i ara el post d'avui que va d'un nou descobriment però també d'aquelles pessigolletes que tens abans d'anar a un lloc nou.

Tot va venir a partir de l'entrada a un blog que us recomano ferventment, ja que té molts i variats recursos: http://rdp.elperiodico.com/restaurante/bistro El Pau Arenós té la facultat d'escriure molt bé i amb personalitat i de recórrer molts i variats racons amb el que enganxar-se a les seves recomanacions és fàcil...

Jo avui he recorregut a aquest pou de saviesa perquè he tingut la sorpresa de poder dinar en molt bona companyia que volia veure món, i pobres d'ells que just han dit les paraules màgiques 'on anem?', 'tria tu!' uixuixuix és sentir això i ja em començo a fregar les mans, i és que si bé és un plaer deixar-te portar i que et sorprenguin també enlaire l'ànima poder taxar un nom de la teva llista de racons pendents. I com que estava obert un diumenge (no és tan fàcil com sembla..) i perquè el preu ens quadrava he decidit aventurar-me amb el Bistronou.



El restaurant en un local petitet està molt cèntric, c/ Aribau 106, i amb taules que recorden a les antigues tavernes acollidores ofereixen un menú variat i a preu tancat molt assequible (només uns pocs plats requereixen de suplement i està perfectament indicat). 25€ sense begudes on es pot triar entrant, plat principal i postre. Nosaltres a banda no ens hem pogut resistir a picar unes carxofes farcides de pernil ibèric en tempura (bonííssimes), i tot i així el preu ha estat agradablement raonable, amb el vi i l'entrant no ha arribat a 30€ per cap.

El personal és molt amable i responen a qualsevol consulta i petició sol·lícitament, en el nostre cas han acceptat incloure en el menú el steak tartar amb patates palla que estava a la carta d'aperitius i plats fora de les opcions establertes, així que els Giménez hem tingut una bona dosis de vitamines carnívores amb bona qualitat i un toc picant molt encertat. I per completar l'oferta una carta de postres casolans variada i llaminera com m'agrada... uns bunyols de xocolata millorables però una tatín de poma amb gelat de canyella deliciosa!

Una bona opció de diumenge doncs, nosaltres repetirem perquè m'ha quedat pendent el foie amb melmelada de violetes... todo se andará! El millor però, és que s'han satisfet les expectatives i que el neguit que tens abans de triar un nou restaurant ha passat ràpidament transformant-se en una sensació de comoditat i de panxa plena i contenta per la feina ben feta i per una bona tria.

Salut!gon profit i bones confitures!sitos

20 de nov. 2011

Menjar a la pantalla i més de 2500!!

Holas!

que béee ja hem arribat a les 2500 visites, quina muntanya de acompanyants i acompanyantas que estic tenint en aquesta aventurilla!!gràcies!! i per celebrar-ho us proposo un petit concurs que ajudi a posar una rialla en un dia amb regust blau que amarga el despertar de demà... fa por!!

Resulta que com a bona tragabolas i amant del bon menjar el disfruto quan apareix en cançons, llibres o a la pantalla...tachaaan!!i eh aquí el quit de la qüestió... se abre la veda... que heu vist a la petita o gran pantalla que us hagi il·luminat l'estomac? a mi em passen pel cap imatges molt suggerents com la peli Chocolat o el documental que vaig veure fa poc del Ferran Adrià 'El Bulli l'últim vals' o els enormes donuts del Homer Simpson... la millor resposta que contesti a aquest pregunta tindrà un valuós premi: li faré de cuinera principiant però amb voluntat i acudits per un sopar/dinar... ànims!!


Salut i gon profit!Sitos

8 de nov. 2011

tatakiiiii de tonyina amb advocat

holas!!

aquesta és una de les meves prefes i més celebrades receptes, la tonyina és un peix del que m'agrada disfrutar en totes les seves varietats i quan et topes amb un bon tall com el que em va portar la sra. mama és quasi delicte no preparar-lo ben poc fet...

Hi ha moltes receptes per fer un tataki, jo us posaré la que faig servir apresa al curs de cuina japonès més que amortitzat de la Casa Elizalde, amb l'afegit propi del advocat inspiració del que fan al Nomo.

El més important per a que surti bé és la qualitat del peix, els consells que a mi m'han donat per reconèixer és que no supuri gotes de sang, que tingui un bon color vermellós amb vetes de greix (no masses) i una bona textura que no sigui molt flonjo ni molt dur... i si això us sembla complicat res millor que preguntar a les nostres peixateres o peixaters que són experts! no es donen duros a quatre pessetes així que si la tonyina és molt barata... sospiteu.... Quan aneu a la peixateria demaneu un tall de tonyina per fer sushi, gruixuda d'uns 2 dits mínim i amb forma rectangular, i que us treguin la pell i les espines.



Ingredients
  • Tonyina, uns 400 gr.
  • sal i pebre
  • oli
  • 1 gra d'all
  • un tros de gingebre
  • suc de mitja llimona
  • salsa de soja
Manos a la obra

Netejar una mica la peça de tonyina amb paper de cuina i salar-la per tots els cantons deixant-la reposar uns 5 minutets. Un cop passats netejar la sal amb un tovalló de cuina de cuina sec.
Preparar una paella al foc amb una cullerada d'oli i al costat mateix tenir a punt un recipient amb aigua freda (millor si afegiu uns glaçons i tot).
Passar la tonyina per l'oli ben calent de la paella, saltar molt poc la superfície, uns 5 segons per cada costat, i quan estigui marcat posar enseguida la peça al recipient amb aigua una estona i assecar-lo amb un paper de cuina per assecar-lo.
Ratllar l'all i el gingebre i en un paper film posar la tonyina untada amb aquesta barreja i el suc de llimona. Embolicar el film i posar a la nevera uns 30 minuts.

Mentre farem el mousse d'advocat com si fos un all-i-oli, pelant l'advocat  i tallant-lo a trossos amb una raig de llimona, sal, pebre i oli, i afegint oli a mesura que anem donant potència amb la batedora fins obtenir la textura desitjada. També es pot posar l'advocat directament a trossos o prescindir d'ell però la combinació jo no me la perdria...

Un cop ha passat el temps de la tonyina la tallem en filets de més o menys 1 cm d'amplada i la posem en un plat posant l'advocat per sobre i amb un raig de salsa de soja al final.

Salut!gon profit i sitos!!

1 de nov. 2011

Bodega Bonavista

Holas!!

una entrada que tenia pendent de fa moolt de temps perquè és un lloc recurrent on anar i perquè ha marcat moments importants per mi en el meu trasllat gracienc del que ara ja fa quasi 4 anys... com passa el temps!!

Bé al granuuu.... si voleu comprar i assessorar-vos sobre vi al barri de Gràcia podeu passar-vos pel carrer Bonavista, 10, on amablement i amb senzillesa (que s'agraeix pels que només entenem d'etiquetes...) us recomanaran vinets, i els podeu trobar de tots els preus! Jo allí he trobat perletes...



A més, tenen tauletes per poder degustar formatges i embotits amb una copeta allí mateix... ahhh i una troballa que vam fer allí i no em trobat enlloc més: la cervesa artesana Glops!

Ja sé que aquest raconet és de molt fàcil accés en el meu cas per la seva proximitat, però encara que hagueu de viatjar una miqueta més val la pena!!

I si us feu amics de facebook d'aquesta bodega podeu anar descobrint les ofertes setmanals i novetats!

Salut!sitos, pocs sustos i bons aliments!