Cercar en aquest blog

22 d’abr. 2012

La Singular

Holas!

tot i que he rebut crítiques de que el meu blog sembla més la trotamundos que un lloc on trobar receptes... insensatos!... us desafio amb un nou raconet que ja fa anys que freqüento i tenia pendent de descriure: La Singular, al barri de Gràcia, c/Francisco Giner, 50 (tlf.:932 375 098).



Aquest restaurant de cuina de mercat amb tocs d'autor si es caracteritza per alguna cosa en quant a menjar és la qualitat, productes frescs tant al menú com a la carta. La majoria del equip són resoltes dones (cosa difícil de trobar en aquests temps que tant es parla d'igualtat) que van canviant la carta curta periòdicament, i que posen atenció tant en els entrants, com en els principals i els postres. Les racions són justetes però no abuseu perquè és imprescindible arribar als postres. Les meves recomanacions de la carta: el seu paté, les croquetes, els calamarcets (els he provat fets de diverses maneres), el bonítol escabetxat amb taronja, un imprescindible mousse de mató, mil fulles de llom i aquells plats amb regustos marroquins...atenció que la carta té molts aromes diferents i barrejats!

En canvi, si el volem descriure pel seu espai físic seria petitet i coquetó, ja l'entrada sembla mig amagada, tot pintat de vermell i amb detalls de decoració de bon gust però sense estar sobrecarregat ni pretenciós, això sí per mi la principal pega és que al ser tant petitet les taules estan mooolt juntes, tot i tenir una barra gran on poder degustar el menú de migdia. No us perdeu el lavabo, que us farà sentir com si estiguéssiu a Alícia al país de les meravelles.



Si us decidiu a fer la visita us recomano que reserveu i prepareu entre 20-30€ si mengeu de carta i 10€ si aneu al migdia de menú, els diumenges està tancat.

Salut!sitos, gons aliments i gon St. Jordi pels dracs i les dragones

15 d’abr. 2012

Truita d'espinacs amb tonyina

Holas!

aquí us deixo la recepta de la meva truita preferida per diversos motius, la combinació de contrast de sabors la fa molt saborosa, la textura amb els espinacs és suau i lleugera, és fàcil i està feta amb ingredients que acostumem a tenir al frigo.... resumiendo que es gerundio: està boníssssima!



És una gran herència culinària del pas de la família per Alacant, i adoptada amb carinyo per ma mare.

Ingredients
  • espinacs (jo acostumo a fer servir un paquet de 1/2 kg dels congelats, però també es pot fer amb frescs).
  • 3 llaunes de tonyina en oli o al natural
  • 1/2 ceba gran
  • 5/6 ous
Manos a la obra

Primer bullim els espinacs, si són dels congelats, cal afegir-los a l'aigua bullint i en uns 10-15 minuts després que tornin a arrencar les bombolles estaran llestos. Passat aquest temps els escorrem molt bé per treure tota l'aigua (podeu anar aixafant-los amb una forquilla en escorredor) i reservem.

Sofregim la ceba a foc lent, i quan estigui rossa, salem i afegim la tonyina ben escorreguda i esmicolada, un parell de voltes i hi aboquem els espinacs, remenant fins que tot quedi ben barrejat, sofregint uns 5 minutets n'hi haurà prou.



Afegim la barreja als ous batuts i ho posem amb una paella antiadherent amb una cullaradeta d'oli per a que es cogui. És important que no quedi massa crua, així a foc no massa fort i aneu girant la truita amb l'ajuda d'un plat gran i amb destresa de ninja.

Quina és la vostra truita preferida??

Salut!sitos i gons aliments

10 d’abr. 2012

Torrijas o torrades de Sta Teresa pecaminoses

Holas!

digerint encara la setmana santa o els Sants 4 dies de festa us presento el meu estreno en els menjars tradicionals d'aquestes dates penitents, tot i que encara no estic del tot convençuda que no siguin un pecat dels grossos...



Aquesta és la manera com les vaig fer jo, hi ha milers de receptes, formes i colors, però a casa meva sempre s'ha aprofitat el pa sec, generalment de barra, i ja se sap que com a casa la mama...

Ingredients
(per 9 unitats si en voleu més... a multiplicar se ha dicho!)
  •  9 llesques de pa dur d'entre 1 o 2 dits d'amplada
  •  mig litre de llet (jo vaig fer servir desnatada per allò de la operación bikini...)
  •  1 branca de canyella
  •  canyella en pols
  •  cacao en pols
  •  pell de llimona
  •  sucre
  •  oli de girasol
  •  1 ou

Manos a la obra

Primer infusionem la canyella amb el tros de pell de llimona sense la pell blanca, i un parell de cullerades de sucre. El temps del foc i la paciència és relatiu, però és important que no bulli fins a sortir com un heiser, en el meu cas va estar uns 10 minuts a foc mig i vigilant molt.

Apartem la llet del foc i esperem mínim mitja horeta a que es refredi, i en una safata posem el pa sec fins que s'impregni bé (en uns 5 minutets ja estarà sense sobrar res de llet), i seguidament passem cada llesca per ou batut amb un polsim de canyella en pols i el cacao.

Escalfem l'oli en una paella, i quan estigui ben calent anem afegint les torrades fins que quedin daurades. Les dipositem en un plat amb paper absorbent per a que reculli l'oli sobrant i en calent afegim per sobre sucre.

I amb compte de no cremar-vos ja teniu el vostre pecat llest! Sin pecado concebidas.



Salut!Sitos i gons aliments! Sita

3 d’abr. 2012

Cerveteca: el temple dels bons cervesers

Holas!

aquesta entrada encantarà a aquells/es que adorem al Déu de la civada! Les bombolles del brebatge birrer porten temps embriagant-me l'esperit, i si bé sóc tant partidària de la tant criticada litrona a peu de qualsevol parc en bona companyia, últimament el meu paladar s'ha obert a tastar cerveses artesanes i noves birres amb noms i cognoms.

Per això la troballa d'aquest local de mà del Sitabro&co va ser una rialla per l'ànima i per la panxeta cervesera que tant m'ha costat aconseguir. En ple barri del Born i callejuelando una mica podeu trobar la Cerveteca (Gignàs, 25), un espai on degustar múltiples varietats, deixar-se aconsellar, aprendre i comprar.


Podeu triar entre la gran varietat de les embotellades o recórrer a un dels seus nombrosos sortidors per començar a suportar les calors primaverals, això sí el local no és massa gran i podeu tenir problemes per trobar lloc, ja que algun grup despitat d'estudiants comunitaris pot encaparrar-se en ocupar espai i ambient, però no desistiu perquè val la pena! A més hi ha preus diferents segons la vostra tria, així que és adaptable a butxaques petites i bolsos Gucci...



Queda pendent per un altre dia, fer-vos cinc cèntims de les diferents cerveses artesanes que he anat provant i els descobriments fets... abans d'ahir una varietat blanca em va fer xispetes!

Salut!!sitos i gons aliments. Sita